Politiaksjon mot nettbande

Russisk «mesterhjerne» skal være blant de arresterte.

Et tyvetalls personer er arrestert i Ukraina, mistenkt for omfattende hacking og svindel av nettbankkunder for flere hundre millioner dollar.
Et tyvetalls personer er arrestert i Ukraina, mistenkt for omfattende hacking og svindel av nettbankkunder for flere hundre millioner dollar.
8. apr. 2013 - 09:44

Et tyvetalls personer mistenkt å stå bak Windows-trojaneren/botnettet «Carberp» er pågrepet i en storaksjon i Ukraina, ifølge ZDNet som siterer avisen Kommersant Ukraine.

Banden har angivelig tappet europeiske nettbankkunder for flere hundre millioner dollar. Carberp er en variant av Zeus-trojaneren brukt i en svindel døpt «Eurograbber».

Lederen og mannen utpekt som «mesterhjernen» skal være en 28 år gammel russisk statsborger. Han og de andre ble arrestert i en koordinert aksjon ledet det russiske sikkerhetspolitiet FSB, det gamle KGBs etterfølger.

Sammen med ukrainsk politi aksjonerte de mot steder i byene Kiev, Zaporozje, Lviv, Odessa og Kherson. Alle de pågrepne er mellom 25 og 30 år gamle og datautstyret deres ble beslaglagt, skriver Kommersant Ukraine.

Gruppens medlemmer skal ha samarbeidet om utvikling av skadevaren som stadig ble forbedret for å omgå antivirusprodukter.

Ifølge avisen skal flere av de pågrepne senere være løslatt mot kausjon, mens andre er satt i husarrest. Under ukrainske lov risikerer de opptil fem års fengsel. Flere av de pågrepne skal være russiske statsborgere, som nå risikerer utlevering.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.