Politiet er lammet av virus

Store dataproblemer over hele landet.

Politiet er lammet av virus

Store dataproblemer over hele landet.

Politiet over hele landet er rammet av store dataproblemer. Etter det NTB kjenner til, startet problemene tidlig torsdag morgen.

- Vi har helt klart en utfordring. Det jobbes hektisk i vår IKT-avdeling for å finne problemet. Etter det jeg kjenner til, gjelder problemet hele landet, sier kommunikasjonsrådgiver Bente Klæstad i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) til nyhetsbyrået.

Politiets operative logg, et system for fortløpende og døgnkontinuerlig oversikt over alle hendelser i alle politidistrikt, skal ifølge VG Nett være blant løsningene som ligger nede for telling.

- Alle i informasjonsavdelingen sitter i et eksternt møte, og er ikke tilgjengelig før klokken kvart på elleve, blir det opplyst når digi.no ringer PDMT for en kommentar.

Også Politidirektoratet er rammet av problemene. Hva slags konsekvenser datatrøbbelet har forårsaket rundt om i distriktene, er det foreløpig ingen i sentralt politiet som vil kommentere, opplyser NTB.

For kort tid siden ble Kripos rammet av trojaneren Smalltroj, etter at en eller flere ansatte hadde åpnet et infisert vedlegg eller besøkt en nettside med skadevare. Da ble etatens datasystemer tatt ned og kontrollert, ifølge Kripos mest for sikkerhets skyld.

Oppdatert:
PDMT bekrefter nå ovenfor NTB at datanettverket deres er rammet av et virus.

    Les også:

Til toppen