BEDRIFTSTEKNOLOGI

Politiet får nettbrett

Regjeringen blar opp 10 millioner kroner.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård viser her fram sin iPad, som gir ham tilgang til den nye mobile løsningen som nå skal rulles bredt  ut i landets patruljebiler.
Politidirektør Odd Reidar Humlegård viser her fram sin iPad, som gir ham tilgang til den nye mobile løsningen som nå skal rulles bredt ut i landets patruljebiler. Bilde: Politiet
21. mars 2013 - 08:01

Politiet har lenge vært frustrerte over manglende datautstyr. Et av flere tiltak som skal bedre på situasjonen er innføring av Mobility, en ny tjeneste som gir personell ute på oppdrag tilgang til politiets IT-systemer via mobile enheter.

Regjeringen bevilget i går 10 millioner kroner til kjøp av nettbrett til politiets patruljebiler.

– Det er et stort skritt i riktig retning at flere oppgaver kan løses ute i felten. Målet er et politi der effektiv bruk av IKT-verktøy er en integrert del av arbeidsmetodene, sier justisminister Grete Faremo (Ap) i en kunngjøring.

Dermed vil norsk politi få samme mulighet som deres kolleger i utlandet har hatt i flere år allerede, ikke minst i Finland og USA.

Innføringen av det nye hjelpemiddelet kommer etter et vellykket pilotprosjekt i Follo politidistrikt, der de i en periode har brukt iPad i bilene sine.

Tynnklient

Ved å åpne en Citrix Receiver-tynnklient app på nettbrettet får politiet tilgang til sine tilårskomne Windows-baserte systemer, de samme de har på kammerset.

For økt sikkerheten blir det anvendt tofaktor-autentisering med en kodebrikke, tilsvarende den man benytter i nettbanken. Ingen informasjon blir lagret på brettet.

Politiet vil ikke bekrefte at det er iPad de skal kjøpe inn, selv om pilotprosjektet i Follo altså er basert på dette.

– Vi er glade for å få tilført midler til å utruste politiets kjøretøyer. Hvordan pengene skal benyttes, og på hvilke løsninger, vil vi nok måtte komme tilbake til. Først må vi gjøre et stykke arbeid for å kartlegge behovene sammen med de som skal bruke utstyret. Deretter vil innkjøp bli gjennomført i henhold til fastsatte retningslinjer, sier fungerende IKT-direktør i Politidirektoratet, Asbjørn Rønnestad til digi.no.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.