BEDRIFTSTEKNOLOGI

Politiet: - Udramatisk hacker-angrep

Politiets datatjeneste vurderer nattens hackerangrep mot Økokrim, Kripos og Politiets materialltjeneste som "lite dramatisk".

13. sep. 2002 - 13:22

Flere timer etter at digi.no og Nettavisen fortalte sine lesere om nattens hacker-angrep mot politiet kom Politiets datatjeneste på banen med en kommentar til saken.

I en pressemelding fredag ettermiddag understrekes det at nettsidene som ble angrepet kun var rene informasjonssider. Det vil si at de ikke inneholdt noen av politiets systemer eller nettverk, noe som igjen betyr at hackere ikke har fått tak i sensitive opplysninger i politiets registre.

- Det er ingen kobling mellom politiets nettverk og politiets nettsider, så hackere som angriper internettsidene til politiet har ingen mulighet til å få tak i opplysninger om straffesaker og liknende. Nattens hacker-angrep blir derfor sett på som lite dramatisk, heter det i pressmeldingen fra Politiets datatjeneste.

Politiets datatjeneste jobber nå med å sikre spor etter de som utførte angrepene, og regner med at sidene vil være tilgjengelig for publikum senere i ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.