AVTALER & KONTRAKTER

Politiet vil kvitte seg med verstingstempel

Bytter nettløsning, og håper å kunne motta elektroniske anmeldelser neste år.

Politiets nettsider skal nå få en etterlengtet oppussing.
Politiets nettsider skal nå få en etterlengtet oppussing.
16. juni 2008 - 08:58

Politiets nettportal, politi.no, har i mange år fått kritikk for manglende brukervennlighet.

Mange i det norske fagmiljøet som jobber med brukskvalitet og webutvikling har brukt politiets nettsider som selve kroneksemplet på brukeruvennlige sider.

Politiet selv har lenge vært kjent med kritikken, og nå ser det ut til at de endelig vil gjøre noe med saken. Nå skal Politiet kjøpe seg en ansiktsløftning på internett.

Det er først og fremst Politiets internettsider som skal byttes ut, og i løsningen som etableres legges det til rette for flere selvbetjeningstjenester.

Moderniseringen skal leveres av Sirius IT, og til Finansavisen forteller selskapets markedssjef Vidar Evensen at prosjektet vil strekke seg fem til åtte år frem i tid.

- Politiets målsetning om at den nye løsningen skal være utgangspunkt for flere publikumsløsninger og at teknologivalget deres passer godt med vår kompetanse, gjør dette prosjektet ekstra spennende, sier han.

Leveransen har en verdi på om lag fem millioner kroner.

Så langt har det ikke vært mulig å kunne levere elektroniske anmeldelser på nettsidene, det håper Politiet å kunne tilby i løpet av neste år.

- Politidirektør Ingelin Killengren har bestilt funksjonalitet for å kunne levere forenklede anmeldelser på nett så tidlig som mulig. Men det er noen forhold rundt eksisterende systemer som må tilrettelegges først, sier Asbjørn Rønnestad, avdelingssjef i Politiets data- og materielltjeneste.

I tillegg til ny portal, er politiet også i gang med en omfattende omlegging av hele den interne IT-infrastrukturen, og skal ruste opp løsningene sine med ny teknologi i årene fremover.

- Vi går over til SOA-arkitektur og bygger om både organisasjonen, kompetanse og systemer. Vi ligger tidlig i denne løypa, forteller Rønnestad til Finansavisen.

Den nye internettløsningen skal etter planen være ferdig i begynnelsen av 2009.

Hvem er din favoritt til å ta over den tvilsomme æren som Norges minst brukervennlige nettsted? Ta del i debatten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.