Politiet vil SMS-spamme mobiltyver

Nederlandsk politi vil sende irriterende SMS-meldinger hvert tredje minutt til mobiltelefoner som er stjålet.

Politiet i Amstedram har kommet på en ny måte å stoppe mobiltyverier på. Eller i hvert fall gjøre mobiltelefoner mindre attraktive å stjele. Reuters melder at nederlandsk politi nå vil bombardere stjålne mobiltelefoner med tekstmeldinger.

Meldingene skal sendes hvert tredje minutt, med følgende beskjed: "This device is pinched. Purchase or sale is an offence - the Police". Det betyr rett og slett: "Denne telefonen er stjålet. Kjøp eller salg av den er ulovlig. Politiet".

Meningen er å gjøre tyvene irritert. En politimann som er involvert i prosjektet har sagt til Reuters at de vil drive mobiltyvene fra vettet med disse meldingene.

Politiet sier denne kontroversielle metoden også er et forsøk på å hindre ran, veskenapping og lommetyver. Dette har vært et økende problem i Nederland siden oktober, ifølge Reuters. I tre av fire ranstilfeller blir det stjålet en mobiltelefon.

Ifølge VG Nett følger ikke meldingen telefonnummeret, men IMEI-koden, som er unik for hver telefon (IMEI-koden kan sammenliknes med rammenummeret på en sykkel). Det hjelper altså ikke for tyven å sette inn sitt eget SIM-kort. Systemet registrerer om man bytter SIM-kort og sender meldinger til dette nummeret også.

Det kan være upraktisk å MISTE telefonen også:

Mistet mobiltelefon - måtte betale 17.000 kroner

Til toppen