TELEKOM

Politiet vil varsle folk per tekstmeldinger

Datatilsynet har lite til overs for politiets nyeste påfunn innen teleteknologi.

7. apr. 2008 - 07:48

Sandvika (NTB): Politiet ønsker å ta i bruk tekstmeldinger via mobiltelefon for å varsle innbyggerne om alt fra å passe på verdisaker til å lukke vinduer, samt etterlyse vitner for å forebygge hverdagskriminalitet.

Det er politiet i Bærum som vil bruke mobiltelefoni for å utføre sine plikter. Prosjektet i Bærum følges nøye av Politidirektoratet, som skal holdes løpende orientert.

Varslingssystemet skal være et våpen i kampen mot hverdagskriminalitet, for eksempel i julebordsesongen og i fellesferien. Innbyggerne vil enten få en tekstmelding eller en talemelding hvor politiet gir påminnelser og anbefalinger om hvordan man skal forholde seg.

– Vi mener dette først og fremst vil tjene publikum. Vi kan forebygge at forhold skjer, og bruke SMS i etterforskning når noe har skjedd. Dette er spennende, sier politistasjonssjef Per Christian Ottesen i Bærum til Aftenposten.

Datatilsynet har ikke mye til overs for påfunnet.

– Mange av dem som mottar en slik melding vil kanskje heller bli mer engstelige av meldingen enn at de blir noe tryggere av det, sier Datatilsynets informasjonssjef Ove Skåra.

Det må være frivillig å motta SMS-varsler fra politiet, krever Datatilsynet.

– Jeg tror veldig mange av oss vil ha oss frabedt å bli leid i hånden av politiet når vi ferdes ute på byen og i det offentlige rom, sier Skåra.

Datatilsynet har bedt om nærmere utredninger fra politiet før det blir åpnet for SMS-meldingene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.