TELEKOM

Politiets telefonsystem kan bryte sammen

Gammelt og utslitt, og supportavtalen har gått ut.

Foreldede telefoner rir politiet som en mare.
Foreldede telefoner rir politiet som en mare. Bilde: fotomontasje
17. jan. 2012 - 08:52

Oslo (NTB): Politiets telefonsystem er så gammelt og utslitt at det kan bryte sammen, ifølge en rapport fra Politiets data- og materielltjeneste (PDMT).

Ifølge rapporten begynner det å bli vanskelig å få tak i reservedeler. Fra nyttår var det slutt på support.

– Det begynner å bli gammelt, rett og slett. Det har kommet ny teknologi, så det er gått ut på dato, sier avdelingsdirektør Knut Henriksen i PDMT til P4.

Politiet har over 13.000 ISDN-telefoner. De fleste av dem er fra midten av 1990-tallet. PDMT mottar meldinger fra politidistriktene om store uforutsette kostnader, nedetid og redusert service for publikum.

Nødanrop til 112 går på egne systemer. Men PDMT peker på at det kan oppstå alvorlige konsekvenser ved større hendelser hvis sentralbordnummeret 02800 kollapser.

– Dette er jo kritisk. Det er dessverre litt av den totale utstyrssituasjonen som norsk politi er kommet i etter mange år med manglende investeringer, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Det er Politidirektoratet (POD) som har bestilt rapporten. Direktoratet planlegger å innføre nytt telefonsystem.

– Politidirektoratet kan bekrefte at rapporten nylig er mottatt, og at den nå er til behandling i direktoratet, sier politiinspektør Sture Martin Vang i seksjon Politiberedskap og krisehåndtering i en kommentar. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.