IT-NORGE

Politikere trenger hjelp

KS vil samordne kommunenes IT, men lekfolk forstår ikke saksdokumentene.

22. feb. 2011 - 10:54

Oslo-politiker Ivar Johansen, som i desember fikk det han beskriver som «kloke innspill» fra digi.no-lesere etter oppslaget Oslo-politikere trenger IKT-råd, har henvendt seg til oss med et nytt problem.

Johansen sitter i hovedstyret i KS, som skal møtes 3. mars. To saker på dagsorden krever innsikt i IT: Felles organisering av IKT-området i kommunesektoren og Revidering av eKommune 2012.

KS ønsker å samordne IKT-utviklingen i offentlig sektor, heter det i forslaget til vedtak. Hensikten er bedre og mer effektive tjenester for innbyggere og næringsliv. Det skal etableres «et felles fagmiljø for IKT i kommunesektoren». Dette felles fagmiljøet skal jobbe «i tett samspill med aktuelle departementer og direktorater» og med KS som «policyutvikler og interesseorganisasjon». Det skal få «et sterkt mandat til å mene noe på vegne av kommunene i saker som kan påvirke hele kommunesektoren på det IKT-faglige området».

Dette kan virke som en maktsentralisering og en umyndiggjøring av lokale initiativ og løsninger. Er det slik? Eller ligger det andre ting bak?

Saken om revidering av eKommune 2012 går ut på et tidsriktig tillegg om sosiale medier: «Kommuner og fylkeskommuner skal ha etablert en strategi for sosiale medier som en del av kommunenes informasjons- og kommunikasjonsstrategi.»

Også her er det vanskelig å forstå hvor man egentlig vil hen.

Vil du ta denne utfordringen? Send tilbakemeldinger direkte til Johansen: post@ivarjohansen.no.

Her er saksdokumentene Johansen har sendt oss. Først forslag til vedtak og saksframstilling i begge saker (pdf):

KS hovedstyre IKT saker (123 kB)

Her er et vedlegg til den andre saken, med hele den reviderte eKommune 2012 (pdf):

KS hovedstyre vedlegg eKommune 2012 (114 kB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.