Politisk konflikt rammer indisk IT-bransje

En politisk konflikt i India skaper problemer for alle IT-selskapene som har kontorer i Bangalore.

Bangolere er Indias viktigste teknologiby. Store giganter innen outsourcing som Wipro og Infosys har store kontorer her og det samme har internasjonale IT-selskaper som Intel, IBM, Cisco, Microsoft, Yahoo og Google.

Idag, onsdag, er det en turbulent dag i Bangalore. En intern konflikt om grensen med en annen delstat i India resulterer i en politisk protest og den anledning stenges butikker og kontorer i en 12 timers periode.

Myndighetene i Bangalore forventer at det vil bli voldsepsioder i forbindelse med protesten og har derfor satt ut en mengde politifolk rundt om i byen. Banker, skoler og kollektivtransporten vil også stenge.

Kundesentre og andre support-tjenester har fått sin telefontrafikk omdirigert til andre steder i India. Selskaper som jobber med utvikling satser på å ta igjen den tapte tiden i helgen.

- Vi har stengt kontorene for å være føre var. Arbeidet vil ikke bli forstyrret da vi har besluttet å jobbe på lørdag 14. oktober for å kompensere for den tapte arbeidstiden, sier en talskvinne for Infosys til Yahoo News.

Til toppen