BEDRIFTSTEKNOLOGI

Polsk millionkontrakt til Nera

Etter 10 års arbeid i Polen har Nera nå lyktes. I samarbeid med Lucent og Ericsson har selskapet fått en ordre på 38,5 millioner kroner fra mobilselskapet PTC.

Frode Eriksen
18. jan. 2000 - 15:15

Neras salgsdirektør for Europa, Tore Thuen sier at kontrakten på snaut 40 millioner kroner bare vil være en del av selskapets Polen-aktiviteter i år.

Det polske telenettet er inne i en storstilt utbygging og Nera er i ferd med å ta sin del av markedet. Ordren som nå igangsettes skyldes at Nera er Polens desiderte markedsleder på SDH radio.

- Det dreier seg om avrop på en rammeavtale inngått i 1998 med Ericsson for mobiloperatøren PTC, forteller Neras salgsdirektør for Europa, Tore Thuen. Thuen understreker at de snaut 40 millionene bare vil være en del av selskapets Polen-aktiviteter i inneværende år.

Det er ti års tilstedeværelse fra Neras side som nå bærer frukter i Polen. Etter år med å få økonomien på bena etter murens fall, bygges landets telemessige infrastruktur nå ut i rekordtempo. En stor del av dette skjer på mobilsiden, der svært mye penger investeres på kort tid.

- I løpet av neste år vil vi nå toppen av mobilutbyggingen, fortsetter Thuen, uten å være nevneverdig bekymret av den grunn. Selv om Neras samarbeid med et mobilorientert selskap som Ericsson er viktig, forteller Thuen at samarbeidsprosjekter med bredbåndsspesialisten Lucent Technologies står for 1/3 av aktivitetene, mens Neras egne polske aktiviteter står for den siste tredjedelen. En viktig del av denne er samarbeidet med amerikanske Formus om å bygge et landsomfattende bredbånds datanett.

- Når tempoet innen mobilutbyggingen reduseres, vil videre utbygging av fastlinje og data komme for fullt. Nera er inne i åtte av ti prosjekter innen dette feltet allerede. Polen vil i all overskuelig fremtid være et både stort og viktig marked for Nera, avslutter Thore Thuen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.