Polycom tilbyr samspill med Cisco

Oppgraderer sine UC-produkter slik at de også snakker med frigitt Cisco-protokoll.

TIP er den eneste protokollen for samspill mellom videokonferanseutstyr for flere skjermer. Den er utviklet av Cisco, men ble i våres overlatt til et uavhengig konsortium som følge av EUs krav til Ciscos kjøp av Tandberg.
TIP er den eneste protokollen for samspill mellom videokonferanseutstyr for flere skjermer. Den er utviklet av Cisco, men ble i våres overlatt til et uavhengig konsortium som følge av EUs krav til Ciscos kjøp av Tandberg. (Bilde: Polycom)

Oppgraderer sine UC-produkter slik at de også snakker med frigitt Cisco-protokoll.

I mars i år varslet EU-kommisjonen at de godtok Ciscos kjøp av den norske leverandøren Tandberg på betingelse av at sammenslåingen åpnet for samspill med videokonferanseutstyr fra konkurrerende leverandører. USAs konkurransemyndigheter var enig, og Cisco måtte bøye seg.

Følgen av dette er at konkurrenter nå har tilgang til Ciscos «Telepresence Interoperability Protocol» («TIP»).

En av de argeste konkurrentene til Cisco-Tandberg, Polycom, kunngjorde før helgen at de akter å oppdatere sin samhandlingsplattform «UC Intelligent Core» slik at deres videokonferanseutstyr og andre samhandlingsløsninger spiller sammen med alt Cisco leverer. Polycom leverer løsninger tilpasset alt fra småbedrifter til tilbydere av tjenester gjennom nettskyen.

Polycom-sjef Andrew Miller mener utvidelsen av UC Intelligent Core til også å omfatte TIP gjør at Cisco-kunder ikke lenger er bundet til å fortsette å investere i Cisco i all evighet.

Polycom har møtt Ciscos kjøp av Tandberg ved å bygge en partnerallianse kalt «Open Collaboration Network» der de har fått med Microsoft, IBM, HP, Avaya, Juniper, BroadSoft, McAfee og Siemens.

Cisco reagerer mot en markedsføring som etter deres mening feilaktig stempler dem som leverandør av lukkede løsninger for samspill og videokonferanser.

I en e-post til CRN skriver visepresident David Hsieh at TIP er den hittil eneste protokollen for å håndtere samspill i videokonferanser med flere skjermer. TIP kontrolleres i dag av en uavhengig tredjepart og er fritt tilgjengelig for alle interesserte, understreker han, og legger til at Cisco har forpliktet seg til å sørge for at deres produkter kan spille sammen med konkurrentenes.

Til toppen