Polydisplay nærmere skjerm-produksjon

Norske Polydisplay, som skal lage en ny type skjermer, har klart å skaffe seg en utviklings- og produksjonspartner.

Norske Polydisplay, som skal lage en ny type skjermer, har klart å skaffe seg en utviklings- og produksjonspartner.

Polydisplay ASA står bak et av de lengste utviklingsprosjektene i norsk IT-industri. Selskapets arbeid med å lage skjermer som beholder bildet når du skrur av strømmen, har røtter tilbake til 80-tallet.

Les også:

Men nå begynner prosjektet endelig å nærme seg oppløssiden. Selskapet har små ressurser og trengte hjelp for å sluttføre utviklingen, for det krever samarbeid med en produksjonspartner: Nå melder Polydisplay at selskapet har funnet sin partner i koreanske Samyoung Electronics.

"Avtalen er formet som et Memorandum of Agreement (MoA) og vil bli erstattet av en mer fullstendig forretningsmessig avtale når partene har utarbeidet en felles forretningsplan innen 15. august i år", skriver selskapet.

- Samyoung kan ikke få utnyttet sin kompetanse og sin avanserte infrastruktur uten oss, og vi unngår å forblø av store utviklingskostnader her hjemme for å komme i mål med teknologiutviklingen og kunne starte industrialiseringen, sier Polydisplay-gründer Thor G. Kamfjord i pressemeldingen.

Den første fasen av samarbeidet går på å lage en produksjonsklar skjermenhet.

Den børsnoterte Samyoung-gruppen har 1400 ansatte og hadde en omsetning på 400 millioner dollar med et resultat etter skatt på 50 millioner dollar i 2001.

Til toppen