OVERVÅKING

Populær meldingsapp lurer overvåkerne

Unngår statlig sensur med domene-triksing.

Få dager etter at meldingsappen ble blokkert har Signal svart med nye tiltak for å omgå sensur.
Få dager etter at meldingsappen ble blokkert har Signal svart med nye tiltak for å omgå sensur. Bilde: Open Whisper Systems
22. des. 2016 - 11:06

Signal er navnet på en meldingsapp som har blitt populær blant personvernbevisste brukere. Den kan blant annet tilby ende-til-ende-kryptering.

I kampen mot statlig sensur og overvåkning har utgiveren, Open Whisper Systems, nå tatt i bruk såkalt domenefronting. Det skjer få dager etter at tjenesten skal ha blitt blokkert i Egypt og De forente arabiske emiratene.

Domenefronting er en teknikk som kan skjule endepunktet eller selve målet for kommunikasjonen.

Meldinger sendt fra brukere med egyptisk eller emiratarabisk telefonnummer vil i praksis se ut som en ordinær HTTPS-forbindelse til Google.

Open Whisper Systems, som også står bak den åpen kildekode-baserte Signal-protokollen, forklarer at myndigheter som vil blokkere dette i så fall må blokkere all tilgang til Google og mye annet.

– Mange populære tjenester og CDN-tilbydere (content delivery networks) som Google, Amazon Cloudfont, Amazon S3, Microsoft Azure, Cloudflare, Fastly og Akamai kan brukes til å aksessere Signal slik at det blir umulig å skille kommunikasjonen fra annen usensurert trafikk, forklarer selskapet.

Teknikken er allerede innført i Android-appen deres. iOS-versjonen blir snart oppdatert.

Signal er et av produktene den spionsiktede amerikanske varsleren Edward Snowden sverger til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.