BEDRIFTSTEKNOLOGI

Populær nettleserutvidelse legges ned

Xmarks konkurreres ut av nettleserleverandørene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 2010 - 14:10

Mer funksjonalitet i nettleserne betyr en tøffere hverdag for mange av aktørene som tilbyr utvidelse til de samme nettleserne. Det har Xmarks fått erfare. Nå går den populære utvidelsen mot nedleggelse.

Xmarks, tidligere kjent som Foxmarks, er en nettleserutvidelse og en tilhørende tjeneste for automatisk synkronisering av bokmerker og andre brukerdata mellom nettlesere på tvers av ulike maskiner. I utgangspunktet støttet den bare Firefox, men senere kom det versjoner av utvidelsen også for Internet Explorer, Safari og Chrome. Dette førte til navneendringen.

I et blogginnlegg skriver Todd Agulnick, medgründer og teknisk sjef i Xmarks, at pengebeholdningen i selskapet er i ferd med å tømmes, uten at selskapet har vært i stand til å finne noen forretningsmodell for å støtte tjenesten som har vært gratis for brukerne. Derfor vil tjenesten bli lagt ned den 10. januar 2011.

Dette rammer omtrent to millioner brukere. Xmarks har laget denne siden hvor brukerne får råd om hvordan de i alle fall delvis kan erstatte utvidelsen.

En medvirkende årsak til at Xmarks nå gir opp, er at flere nettlesere, i første rekke Opera, Chrome og Firefox, har fått eller kommer til å få lignende synkroniseringsfunksjonalitet innebygd.

Men denne innebygde funksjonaliteten kan i dag ikke erstatte muligheten for å synkronisere bokmerker på tvers av ulike nettlesere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.