RESULTATERFINANS

Populært å lease IT-utstyr

3 Step IT leaser ut pc-er og servere, og opplever kraftig vekst i Norge.

Å lease IT-utstyr i stedet for å kjøpe gir bedre likviditet. Det kommer godt med i vanskelige tider, forklarer Peer Velde i 3 Step IT Norge.
Å lease IT-utstyr i stedet for å kjøpe gir bedre likviditet. Det kommer godt med i vanskelige tider, forklarer Peer Velde i 3 Step IT Norge.
7. okt. 2011 - 14:06

Et finsk selskap, 3 Step IT, har leasing av IT-utstyr som forretningsmodell. Selskapet tilbyr løsninger der man velger ut hva man trenger, og inngår avtale med 3 Step som kjøper inn utstyret og leaser det ut. Det tilbyr også å kjøpe IT-utstyret i en bedrift, for så å lease det tilbake, såkalt «sale and lease back».

Med leasingen følger online-inventar og «grønn» utfasing av foreldet utstyr.

Kunden loves raskere anskaffelsesprosess, bedre kostnadsstyring og fordelene ved å bytte ut investeringer med månedlig leie.

I Norge er forretningen til 3 Step i framgang.

– Stadig flere bedrifter ser god økonomi i å lease fremfor å kjøpe, og som en forsterkende effekt innvirker den finansielle uroen. I urolige tider er god likviditet spesielt viktig, og én løsning er å ikke binde opp penger i utstyr. Likviditet bør brukes der den gir best avkastning, enten det dreier som om produktutvikling, salgskampanjer eller oppkjøp, sier Peer Velde, administrerende direktør i 3 Step IT Norge.

Han forteller at omsetningen i Norge økte med 31 prosent fra 2009 til 2010, og at økningen i første halvår i år er på samme nivå. De første seks månedene i 2011 omsatte 3 Step for 174,4 millioner kroner i Norge, mot 134,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Finansiell uro er en av årsakene til at 3 Step samtidig bedrer marginene: Flere kunder har utvidet leasingen av eksisterende IT-utstyr utover den vanlige perioden på tre år. Av samme grunn er også «sale and lease back» blitt mer populært.

– Bedriften ser at balanseposten på teknologianskaffelser etterhvert utgjør betydelige summer, og vi kan da hjelpe til å omgjøre utstyret til kontanter, sier Velde.

Velde er i ferd med å utvide til andre produktområder enn IT, som kontormøbler, lager- og butikkinnredninger og hyllesystemer. Med French Bakery har han til og med inngått en avtale der han leaser hele bakeriets park av produksjonsmaskiner. Forklaringen er den samme: Bedriftene tjener mer på likviditet enn på investeringer i utstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.