Populært antivirus strøk i test

Microsoft protesterer.

Nådde ikke opp: Microsofts gratis sikkerhetspakke. Men selskapet bestrider testresultatene til AV-test.
Nådde ikke opp: Microsofts gratis sikkerhetspakke. Men selskapet bestrider testresultatene til AV-test.
18. jan. 2013 - 09:17

Verdens mest brukte antivirusløsning[1], gratisproduktet Security Essentials fra Microsoft, har igjen gjort det dårlig i en test.

Strøk

Av 25 programmer på testbenken er Microsofts alternativ ett av tre som ikke får godkjentstempel, og dermed ingen sertifisering av det uavhengige tyske sikkerhetsselskapet AV-test.org.

Microsoft Security Essentials (MSE) fikk den tvilsomme æren av å stryke også forrige gang selskapet publiserte testresultater, noe de gjør hver annen måned.

- Vi fokuserer på realistiske scenarier og utfordret produktene ved å eksponere dem for faktiske trusler, skriver AV-test. Løsningene er prøvd ut på operativsystemet Windows 7.

Ifølge testresultatene gjorde MSE det dårligst av alle på beskyttelse mot såkalte nulldagssårbarheter, altså helt nye eller tidligere ukjent trusler. Ved bare å stanse 71 og 78 prosent av slike angrep (i henholdsvis november og desember) ligger de et stykke bak bransjesnittet på 92 prosent.

Innen beskyttelse mot skadevare som virus, ormer og trojanere fikk MSE en score på bare 1.5 av 6.0 i testen, mens produktet fikk 3.0 på fjerning av uhumskheter. Også brukervennlighet måles, der endte programmet opp med 5.5/6.0.

I motsatt ende av skalaen, altså best i test, kom betalprodukter fra aktører som blant annet Bitdefender, F-Secure, Kaspersky, Norton og Trend Micro.

Protesterer

Microsoft bestrider testresultatene i et blogginnlegg.

- Vår egen gjennomgang viser at 0,0033 prosent av kunder med Microsoft Security Essentials og Microsoft Forefront Endpoint Protection er berørt av skadevaren som ikke ble fanget opp i testen, kvitterer Joe Blackbird, program manager i selskapets Malware Protection Center.

Videre hevder han at 94 prosent av skadevaren, altså den de ikke klarte å avdekke, heller ikke påvirker kundene deres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.