Populært Internett-spill snart klart for Norge

Det Internett-baserte gåtespillet The Stone vil komme på markedet i Norge om kort tid. Allerede finnes det snart 100.000 brukere verden over.

Det Internett-baserte gåtespillet The Stone vil komme på markedet i Norge om kort tid. Allerede finnes det snart 100.000 brukere verden over.

Dag Myklebostad, daglig leder i VK Norge, forteller til digi.no at spillet The Stone fra Abject Modernity Internet Creations vil komme på markedet i Norge i månedsskiftet september/oktober. Spillet er hundre prosent Web-basert, når du kjøper spillet får du utlevert en svart pyramide som inneholder en smykkestein, et halsbånd og en liten bok med dikt. VK Norge er distributør for The Stone i Norge.

På steinen er det er innrisset seks symboler. Det finnes to slike steiner i verden, din og din "stone mate" sin. Ifølge Myklebostad blir de to samsvarende steinene normalt solgt på to forskjellige kontinenter, slik at du får en samarbeidspartner fra et fjerntliggende sted i verden. Sammen skal dere løse en lang rekke gåter med forskjellig vanskelighetsgrad. Dere konkurrerer med alle de andre spillerne om å løse gåtene først. De som greier å løse en gåte først får en virkelig premie, for eksempel en pengesum eller en reise til Disney World. Premien avhenger av hvor vanskelig hver gåte er. Dette baseres blant annet på hvor lang tid det tar før noen greier å løse den.

- En gåte som først blir løst etter flere måneder, vil selvsagt ha en større premie enn en gåte som blir løst allerede første dagen, sier Myklebostad, men forteller at gåter som er så vanskelige at ingen greier å finne svaret (eller spørsmålet) vil bli oppdatert med nye hint.

Myklebostad legger vekt på at The Stone ikke er et spill man blir fort lei av.

- Det vil stadig bli lagt ut nye gåter på nettet. Men det er også en endelig løsning for hele spillet. Men det er lite trolig at noen greier å komme så langt får mot slutten av år 2000, forteller han.

Spillet er gratis å bruke (utenom eventuelle tellerskritt) og koster 249 kroner å kjøpe i butikken.

digi.no vil komme tilbake til spillet når vi har fått sett litt nærmere på det.

Til toppen