Porno på NRKs barne-web

NRK sliter med å kontrollere nettsidene sine. Statskanalen fjernet ikke sextegninger på barnesidene før en leser reagerte. Og digi.no ringte.

NRKs egen barneweb har det dukket opp tegninger av folk i tvilsomme positurer. Tegnesidene under Magi-seksjonen, som er avhengige av lesernes innsats, går ikke gjennom noe redaksjonelt filter før de publiseres.

Nå viser det seg at noen NRK-lesere misbruker disse sidene til å legge inn sextegninger som alle barn kan få tilgang på.

Disse overtrampene er ikke blitt oppdaget av NRKs egen webredaksjon, men av leserne selv. I dette tilfellet far til en seksåring.

- Normalt vil vi fange dette opp. Uansett pleier overtrampene å ligge ute i mindre enn ett døgn, sier redaksjonssjef i NRK.no, Kjetil Svorkmo Bergmann, til digi.no.

Bergmann mener at rutinene i NRK er gode nok.

- Vi kan ikke overvåke sidene våre konstant, men vi gjør det hyppig. NRK.no har en gruppe medarbeidere som tar seg av dette, sier han og mener det må være tilstrekkelig å fjerne uhumskhetene så raskt som overhodet mulig etter at de har oppdaget dem.

Han innrømmer at liknende overtramp har skjedd før.

Redaksjonssjefen for NRK.no opplyser at websidene med sextegningene skal fjernes med en gang og at selve programmet som brukes, erstattes med et nytt som gir bedre oversikt og administrasjon.

- Det veldig lett at slike ting skjer. For at interaktive tjenester skal bli populære, må det som lages publiseres raskt slik at leserne kan se det umiddelbart, sier han.

- Den beste parallellen til dette, er jo kringkasting på direkten. Det gjøres ting i direktesendinger som man ikke har kontroll med eller kunnskap om på forhånd før det faktisk skjer, sier han.

Han opplyser at chat og nettdebatter er sentrale elementer i forbindelse med revideringen av journalistenes Vær varsom-plakat.

- Men vil ikke slike hendelser gå utover merkevaren NRK og troverdigheten til nettproduktet?

- Hvis det skjer at saker av denne typen blir liggende ute i lang tid, og mange blir oppmerksom på dem, da kan det gå ut over vår profil og vår troverdighet. Derfor er det viktig å ta dette på alvor.

Til toppen