KARRIERE

Portal sikrer IT-oppdrag

Konsulentmegling ny trend i krisetider.

Terje Fantoft i ElanIT tilbyr IT-konsulenter til mellom 750 til 1.600 kroner timen.
Terje Fantoft i ElanIT tilbyr IT-konsulenter til mellom 750 til 1.600 kroner timen.
23. feb. 2009 - 11:39

De siste fem årene har det vært en gullfest for IT-konsulenter. Spesielt gunstig har det vært for dem som har hoppet av fast jobb og startet for seg selv. Det har vært nok av oppdrag og inntektene har vært gode for de såkalte kontraktørene.

Flere av disse merker nå at oppdragene ikke lenger kommer på samlebånd og mange har spekulert på om denne gruppen har livets rett etter at finanskrisen slo til.

«Ja», er det entydige svaret fra Terje Fantoft, forretningsutvikler i IT-bemanningsselskapet Elan Norge.

For et par uker siden etablerte Elan en nettbasert partnerportal, Elan Partner Portal. Elan Norge ansetter i snitt 1.000 IT-vikarer i året, og Fantoft tror ikke på noen vesentlig nedgang. Mye på grunn av at de nå vil samarbeide med de selvstendige IT-konsulentene.

- Jeg ble overrasket over responsen og også at mange av de selvstendige kontraktørene har så mange ansatte. En av dem har over 80 ansatte, sier Fantoft til digi.no.

Portalen skal fungere som et kontaktpunkt mellom oppdragsgiver og underleverandør og skal gjøre det enklere for mindre aktører å synliggjøre sin kompetanse for kunder i alle varianter og størrelser.

Elan har 200 kunder, alt fra mindre bedrifter til store internasjonale konsern blant annet DnB Nor, Norgesgruppen og StatoilHydro.

- Små konsulentselskaper og selvstendige aktører har ikke mulighet til å holde egne selgere eller egen administrasjon. Ved å registrere seg i Elan Partner Portal lar de oss være en forlenget salgskanal for bedriften. Vi tar oss også av alle administrative forhold knyttet til oppdragene, sier Fantoft.

Han har ikke merket at konsulentprisene har gått ned. Tvert imot tror han at kunder er villige til å betale fordi mange har ansettelsesstopp og er avhengig av ekstern hjelp.

Konsulentprisen til kontraktørene ligger på mellom 750 til 1.600 kroner. I tillegg kommer et påslag i prisen som Elan IT skal ha for formidlingen av konsulentene.

- Dette er IT-hjelp på spesialistnivå med kompetanse på .net, Java, SAP og arkitektur som er etterspurt i bransjen, sier Fantoft til digi.no.

Kunden betaler markedspris og betaler for den kompetansen de trenger akkurat når de har behov for det. Timeprisene vil være høyere for korte oppdrag, men vil flates ut ved lengre oppdrag med varighet fra et halvt år og oppover.

Elan har allerede over 90 underkonsulenter ute i oppdrag for kunder. Konsulentmegling er et marked i sterk vekst og Elan forventer at antall oppdrag skal øke betraktelig i 2009. For mange er konsulentmegling et svært godt alternativ til å kjøpe tjenester fra de store konsulenthusene.

- Vi tror at dette er en kjærkommen inngangsportal for mange selvstendige aktører og mindre konsulentselskaper. Ved å registrere seg hos oss vil disse få tilgang til oppdrag som de ellers aldri ville hatt mulighet til å konkurrere om, framholder Fantoft.

Elan IT vil satse tungt på konsulentmegling i hele Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.