BEDRIFTSTEKNOLOGI

Portugal og Danmark kjøper norsk

Ericsson i Norge skal levere måle- og testutstyr til de nasjonale teleoperatørene i Danmark og Portugal for 50 millioner kroner, melder informasjonsbyrået Newswire.

digi:stab
11. apr. 1997 - 12:27

Kontraktene er utvidelser av tidligere Ericsson-leveranser til de samme operatørselskapene.

- Vi tar kontraktene som et tegn på at våre kunder i Portugal og Danmark er fornøyd med våre produkter, sier markedssjef Ole Helle ved Ericsson AS i Asker. De nye leveransene skal være fullført i løpet av 1997, heter det i pressemeldingen.

Det norske systemet måler og tester abonnentlinjer. Utstyret gjør det mulig for operatørselskapene å måle kvaliteten på teletrafikken og utbedre feil i nettet på en effektiv måte. Systemet kalles Subscriber Line Management Service (SLMS) og er utviklet ved Ericssons utviklingssenter i Asker. SLMS er ett av flere eksportprodukter som det norske Ericsson-selskapet markedsfører over hele verden.

Systemet er solgt til en rekke land i Europa, Sør-Amerika og Asia. Både TeleDanmark og Portugal Telecom har brukt det norske systemet i lengre tid. De ønsker nå å utvide kapasiteten for å kunne dekke alle sine kunder.

Det norske Ericsson-selskapet hadde i fjor en omsetning på 1,9 milliarder kroner, hvorav 1,2 milliarder gikk til eksport.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.