KARRIERE

Portugal valgte Intel framfor OLPC

Elever på barnetrinnet skal få en halv million av Intels lille bærbare Classmate.

31. juli 2008 - 09:53

Intel kunngjorde i går en avtale med den portugisiske regjeringens «Magellan initiativ» (Iniciativa Magalhães). Avtalen innebærer at Intel skal levere 500.000 elev-PC-er av typen Classmate til landets barneskoler. Maskinen skal brukes til å undervise elever i alderen 6 til 10 år.

Classmate er Intels alternativ til XO-maskinen til stiftelsen One Laptop Per Child (OLPC). Avtalen med Portugal er den største for Classmate, som ellers skal være levert i «noen hundre tusen eksemplarer» til elever i rundt 30 land, ifølge Intel. Til sammenlikning er det hittil levert 622.000 eksemplarer av XO.

Classmate-maskinene til Portugal kan kjøres under Windows eller Linux, og leveres med ferdig installert pedagogisk programvare på portugisisk. Maskinene er små og lette, og motstandsdyktige mot sjokk og vann.

I likhet med XO var Classmate opprinnelig utviklet med tanke på elever i fattige land. De siste månedene har Intel også markedsført sin elev-PC i mer utviklede land. Prisen er noe høyere enn for XO: fra 250 dollar mot 188 dollar for XO. Classmate er bygget rundt Intels nye Atom-prosessor.

I forbindelse med Magellan-initiativet vil Portugal også bygge ut barneskolenes nettilgang. Bare om lag 15 prosent av portugisiske husholdninger har i dag bredbånd.

Intel bidrar også til Portugals program e-Escola, beregnet på skoleelever i alderen 10 til 16 år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.