RESULTATERFINANS

Positiv årsavslutning for IT

Drevet av generell oppgang i markedet, har også IT-indeksen fått en oppsving på tampen av året. - Den kraftige oppgangen de siste dagene skyldes nok også at IT-aksjene fikk ufortjent mye juling under Asia-krisen, sier en analytiker til digi.no.

Eirik Flaa
30. des. 1997 - 17:27

Årets siste børsdag ble avsluttet med positivt fortegn for både IT-indeksen og totalindeksen. På Oslo Børs beveget disse indeksene seg nokså parallellt oppover, og endte på henholdsvis 1275,06- og 1273,61 poeng, tilsvarende 2,29 og 2,24 prosent over mandagens sluttnivå.

Alphatron ble børsvinner blant IT-selskapene tirsdag, men til tross for en oppgang på 13 prosent endte aksjen likevel på fjerdeplass totalt. Dagens sluttnotering på 1,09 kroner er likevel solid for aksjen som nå ser ut til å være på vei opp av en bølgedal som startet i begynnelsen av desember.

Oppgangen i Alphatron kan tilskrives en omfattende avtale selskapet inngikk med Stento tirsdag morgen om å overta Stentos montasjefabrikk i Alvdal for vel 26 millioner kroner. Samtidig inngikk selskapene en omfattende samarbeidsavtale med varighet i ti år.

Tandberg Data avsluttet året med en mindre oppgang på én krone til 85 kroner. For hele 1997 ble selskapet likevel en klar vinner blant IT-aksjene, med en total kursvekst på 223 prosent.

Også Ark endte på plussiden i dag. Aksjen styrket seg med tre kroner til 86 kroner. Sent mandag kom det melding om at Getronics hadde solgt seg ned i selskapet, og postene var blitt omsatt for 91 kroner. Getronics kom i dag med en bekreftelse på handelen, men har foreløpig holdt tett om hvem som har kjøpt postene. Det eneste som foreløpig er sikkert er at postene ikke er solgt til én investor, etter som flaggingsplikten da forlengst hadde trådd i kraft. Meglerforetaket Sundal Collier, som har tatt hånd om transaksjonen, vil heller ikke avsløre kjøperne til postene.

PC-Systemer meldte tirsdag om en nyopprettet stiftelse som skal ha til hensikt å fremme ansattes eierandeler i selskapet. I forbindelse med dette skal PC-Systemer gjennomføre en emisjon på tilsammen 900.000 nye aksjer pålydende kroner 0,20 som skal benyttes av stiftelsen. Kursen på selskapet falt likevel med 50 øre i løpet av dagen, og siste aksje ble omsatt for 13 kroner, altså lavere enn emisjonskursen i våres.

- Denne aksjen har lenge vært ovepriset, men på dagens nivå er den i høyeste grad interessant, sier en analytiker til digi.no.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1492 millioner kroner på årets siste børsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.