BEDRIFTSTEKNOLOGI

Positiv IT-dialog med Sponheim

Næringsminister Lars Sponheim gjennomfører i disse dager møter med IT-næringen som ledd i forarbeidet til Næringsrettet IT-plan.

Eirik Rossen
1. des. 1997 - 14:30

På fredag hadde statsråden et møte med organisasjonene i IT-næringen. Per Morten Hoff i KDL sier dette møte var svært positivt.

- Vi tok opp tre hovedområder: kompetanse, rammebetingelser og infrastruktur, sier Hoff. - Det er en åpnere holdning nå enn under Rugaas. Vi føler at vi er med i en dialog, og vi har positive forventninger til IT-planen.

I morgen skal Sponheim lede et tre timer langt møte i Forum for IT-næringene. Forumet består av enkelt personer med nøkkelstillinger i norsk informasjonsteknologi.

Ekspedisjonssjef Hugo Parr i Nærings- og handelsdepartementet bekrefter at også dette møtet er en del av arbeidet med Næringsrettet IT-plan. Om møtet fredag sier Parr at det kom en mange konstruktive forslag fra organisasjonene.

- Vi har sett for oss at Næringsrettet IT-plan vil være ferdig i løpet av januar måned, sier Parr. - Statsråden har engasjert seg tungt i arbeidet. Noen hovedpunkter i planen vil bli behandlet i regjeringen.

Denne uken skulle Oslo tatt imot en nordisk IT-ministerkonferanse.

- Konferansen er avlyst, sier Parr. - Tre statsråder, fra Finland, Sverige og Danmark, har meldt forfall. Det siste forfallet ble meldt på fredag. Konferansen blir arrangert i 1998. Datoen vil bli avgjort av Sverige, som overtar formannsvervet etter nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.