KARRIERE

Positive til Facebook i arbeidstiden

– Før spilte vi kabal på pc-en. Nå er vi på sosiale medier.

Mange nordmenn bruker tid på sosiale medier i arbeidstiden. Det kan ha positive sider, mener eksperter.
Mange nordmenn bruker tid på sosiale medier i arbeidstiden. Det kan ha positive sider, mener eksperter. Bilde: Thorpe/Splash News/ All Over Press
15. sep. 2014 - 08:06

Oslo (NTB): Mange nordmenn sjekker sosiale medier i arbeidstiden, viser en undersøkelse. Eksperter mener det kan ha en positiv effekt.

I undersøkelsen som InFact har gjennomført for VG, svarer flere enn annenhver mann at han sjekker sosiale medier i arbeidstiden. Rundt én av tre kvinner gjør det samme.

Over sju av ti mener det å sjekke Facebook, Twitter og andre sosiale medier ikke påvirker produktiviteten. 12,6 prosent mener imidlertid det kan påvirke negativt, mens 5,5 mener det påvirker positivt.

At det kan ha positive effekter, er noe flere eksperter er enige i.

– På den ene siden kan det motvirke stress og kjedsomhet, inspirere og få deg til å bolstre kreativitet. På den annen side kan det forringe optimal jobbytelse og produktivitet ved at man blir distrahert og ufokusert, sier forsker og psykologspesialist ved Universitetet i Bergen og Bergensklinikkene, Cecilie Schou Andreassen, til VG.

Ifølge Schou viser internasjonal forskning at så mange som fire av fem er innom sosiale medier med personlige formål i arbeidstiden.

– Før satt folk og spilte kabal på PC-en. Nå er vi på sosiale medier. Man kan jo spørre seg selv: Var det så mye bedre å spille kabal? Uansett trenger vi et avbrudd fra arbeidet, sier Øyvind Solstad, avisens ekspert på sosiale medier.

Han mener mange bedrifter også bruker sosiale medier som intranett, og at man på den måten kan holde seg oppdatert på hva kollegene driver med. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.