BEDRIFTSTEKNOLOGI

Post-angrep kan ha vært et uhell

Etter at Posten SDS sine nettsteder var nede store deler av dagen i går, er gjerningsmannen nå funnet og sidene er oppe igjen.

Therese Werenskiold
24. mai 2000 - 08:28

Per Andersen (bildet), administrerende direktør i Posten SDS, forteller til digi.no at problemene nå er identifisert og løst.

- I går ble vi rammet av altfor mye trafikk fra en server, noe som stengte andre brukere ute fra tjenestene våre, forteller Andersen.

Dette er et såkalt DoS-angrep (tjenestenekt / Denial og Service), som i natt ble sporet tilbake til en utenlandsk aktør.

- Vi har snakket med vedkommende, og det kan ha vært et uhell eller en feil på hans server som forårsaket problemene, opplyser Andersen videre.

Posten SDS hadde store problemer med sine nettsteder i hele går. Dette gjaldt blant annet nettbutikken Escape.no, Postbanken og Posten Norge sine websider..

Andersen forteller at de fikk kontroll på dette i natt, og at alt nå er i ferd med å virke som normalt. Når det gjelder forsikring og et eventuelt erstatningskrav, har ikke Posten SDS tatt stilling til dette ennå.

- Det viktigste er å få trafikken opp igjen. Internettverdenen er sånn. Vi vil ikke vurdere erstatningskrav før årsaken til problemet er kartlagt, og vi vet om det var forsettelig eller ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.