JUSS OG SAMFUNN

Post- og teletilsynet flytter til Lillesand

Nå går flyttelasset til Lillesand. De fleste ansatte hoppet av og ble igjen i Oslo.

8. mai 2007 - 08:44

Post- og teletilsynet (PT) flytter nå til Lillesand etter å ha holdt til i Oslo i alle år.

I 2003 gikk imidlertid Bondevik II-regjeringen, med moderniseringsminister Victor Normann i spissen, inn for å flytte en rekke etater ut fra hovedstaden. For Post- og teletilsynet falt valget på Lillesand.

- Ved valget av Lillesand har jeg lagt vekt på at byen er sentralt plassert i en stor bo- og arbeidsmarkedsregion med tilgang til mange gode fagmiljø i nærheten. Lillesand ligger også gunstig til kommunikasjonsmessig, med kort avstand til Kjevik lufthavn, Kristiansand, Grimstad og Arendal. Med denne plasseringen mener jeg at vi vil dra nytte av det beste fra regionen og dermed sikre et godt Post- og teletilsyn, sa daværende samferdselsminister Torild Skogsholm, i Bondevik II-regjeringen.

    Les også:

Post- og teletilsynets leder Willy Jensen ga den gangen uttrykk for at en flytting av teletilsynet ville rasere fagmiljøet i etaten.

Ifølge PTs hjemmeside valgte 115 av etatens 140 ansatte å slutte istedenfor å bli med på flyttelasset. Disse har i hovedsak blitt erstattet av nye medarbeidere, og i skrivende stund er det bare tre stillinger som ligger utlyst på etatens hjemmeside.

Fra og med 14. mai ligger PTs hovedkontor i Lillesand. PT opplyser at deres kontor vil være stengt torsdag 10. mai og fredag 11. mai som en følge av flyttingen.

Som en litt morsom kuriositet kan det være verdt å merke seg en av tilsynets siste vedtak:

Ta med deg fastnettnummeret når du flytter

PT åpner nå for muligheten til å flytte med seg sitt geografiske telefonnummer over fylkesgrensene. Til nå har man blitt tildelt nytt nummer ved flytting, og dette har begynt med samme sifre som andre telefonnumre i det fylket man bosetter seg i. Nå kan både selskaper og privatpersoner beholde nummeret sitt når de flytter hvor som helst i Norge.

Ta med deg fastnettnummeret når du flytterPT åpner nå for muligheten til å flytte med seg sitt geografiske telefonnummer over fylkesgrensene. Til nå har man blitt tildelt nytt nummer ved flytting, og dette har begynt med samme sifre som andre telefonnumre i det fylket man bosetter seg i. Nå kan både selskaper og privatpersoner beholde nummeret sitt når de flytter hvor som helst i Norge.

Det vedtaket kom 19. april 2007. Dermed var det fritt frem for at Post- og teletilsynet kunne beholde sine telefonnummer:

Vår nye adresse er: Postboks 93, 4791 Lillesand. Telefon- og faksnummer blir uforandret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.