BEDRIFTSTEKNOLOGI

Post- og teletilsynet gir ikke opp lavere SMS-priser

Det går mot lavere SMS-priser. Telenor og NetCom står under en dobbel trussel fra myndighetene.

15. jan. 2002 - 13:23

Post- og teletilsynet har i utgangspunktet ikke noen mulighet til å regulere SMS-prisene. SMS er kategorisert som en datatjeneste og tilsynet har ikke noe med dette å gjøre. Men tilsynet vurderer å be Samferdselsdepartementet om å få myndighet til å vurdere også disse prisene. Det er dessuten mulig at lovteksten kan tolkes slik at tilsynet allerede har en reguleringsmulighet.


digi.no har snakket med en kilde i Post- og teletilsynet som sier at tilsynet ønsker lavere priser. Det er svak konkurranse på SMS, men tilsynet venter med å å gripe inn.

Etter hva digi.no forstår mener Post- og teletilsynet at de skal få ned prisene - på den ene eller andre måten.

- Det kan godt være at Teletopia AS gjør jobben for oss, sier kilden i Post- og teletilsynet til digi.no.

Teletopia har søkt om å leie seg plass på Telenors SMS-nettverk. Teletopia-sjef Robert Hercz lover i hvert fall halverte priser. Ikke overraskende sa Telenor nei, men både Post- og teletilsynet og senere klageorganet Statens Teleforvaltningsråd sa ja. Saken er nå til vurdering i Samferdselsdepartementet som trolig blir ferdig i løpet av januar.

digi.no


Det synes ganske klart at dersom Teletopia taper, vil tilsynet uansett be Samferdselsdepartementet om myndighet til å regulere SMS-prisene direkte.

Får ikke tilsynet det som man vil i først runde, har man altså et forsøk til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra