JUSS OG SAMFUNN

Post- og teletilsynet skifter navn

PT-direktør Torstein Olsen mener dagens navn er utdatert.

Fra og med 1. januar 2015 vil PT-direktør Torstein Olsen i stedet være direktør for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.
Fra og med 1. januar 2015 vil PT-direktør Torstein Olsen i stedet være direktør for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Bilde: Post- og Teletilsynet
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 2014 - 11:03

Post- og teletilsynet (PT) kunngjorde i dag at det skal skifte navn til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Det nye navnet gjelder fra nyttår. Bakgrunnen for navnendringen er endringer i tilsynets oppgaver og vektingen av myndighetsutøvelsen.

Tilsynet ble etablert i 1987 under navnet Statens teleforvaltning. Navnet ble endret til Post- og teletilsynet ti år senere, da posttilsyn inkludert i oppgaveporteføljen. Siden den gang har betydningen av elektronisk kommunikasjon hatt en voldsom vekst.

– Jeg mener tilsynet har gjort et godt navnevalg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

– Nasjonal kommunikasjonsmyndighet er langt mer dekkende for tilsynets oppgaver i dag og fremover, og mer i tråd med navnene på deres søsterorganisasjoner i utlandet. Jeg ser frem til at myndigheten fortsatt vil levere godt arbeid fremover, sier Solvik-Olsen.

Også PT-direktør Torstein Olsen er tilfreds.

– Dagens navn skygger for det ansvaret PT har. Vi bruker til dels mye energi på å forklare, og på å heve både vår og bransjens røst på arenaer der man ikke alltid tenker at en myndighet med vårt navn har sin naturlige plass. Vi ønsket et nytt, generisk navn som kan bære ulike oppgaver inn i fremtiden, sier Olsen.

– PT er i dag i mye større grad en rådgivende myndighet enn tidligere. Den sterke betoningen av sikkerhet og beredskap i alle valører av ordet, ressursforvaltningen og utøvelse av myndighet i andre deler av markedet enn der vi tradisjonelt har vært mest til stede, gjør at vi må ha et mer balansert navn. Fellesnevneren for vårt arbeid er kommunikasjon, også innenfor postområdet. Vi tar derfor eierskap til et ord som er generisk nok til å innbefatte både dagens og fremtidens oppgaver, men dette betyr ikke at tilsynsoppgavene våre tones ned, sier Olsen.

Det engelske navnet på tilsynet vil fra nyttår av være Norwegian Communications Authority.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.