RESULTATERFINANS

Posten i Norge og Danmark etablerer nordisk IT-gigant

Postens IT-selskaper i Danmark og Norge vil danne et felles selskap for leveranse av IT-tjenester til sine eiere. Og på sikt skal storselskapet ut i Europa.

Øystein Kvistad
27. sep. 2001 - 09:49

Det er foreløpig bare snakk om en intensjonsavtale, men Post Danmark og ErgoGroup "tar sikte på endelig signering av samarbeidsavtale i løpet av året", røpet selskapet under IT-tinget i Haugesund torsdag.

Hensikten med samarbeidet er å gjøre postselskapene mer konkurransedyktige ved å skape forutsetninger for lavere IT-kostnader og delte investeringer. På sikt vil det nye selskapet satse også utenfor postselskapene i et europeisk marked, opplyser informasjonssjef Marian Rui Xavier i Postens dataselskap Ergo Group AS i en pressemelding.

- Vi forventer at samarbeidet kan gi oss betydelige stordriftsfordeler, både når det handler om drift og utvikling av våre IT-systemer, istemmer Gerda Norstrand, direktør i Post Danmark.

- Vi legger ikke skjul på at det også er et klart mål å skape en enklere IT-struktur for å forberede internasjonalt samarbeid. Selskapene vi nå danner sammen med Post Danmark er også sammenfallende med andre initiativ fra ErgoGroup som orienterer oss mot det nordiske markedet, sier Per Andersen, adm.dir i ErgoGroup.

Strategien fremover er satt opp i tre hovedfaser: Først skal de sikre leveranser til eierselskapene, dernest skal gjennomføringen av felles prosjekter sikres, og til slutt står en utvidet satsing i Europa på agendaen.

Ambisjonene om å gå ut i Europa, omfatter dessuten planer om å åpne for andre kunder enn rene postselskap, sier partene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.