AVTALER & KONTRAKTER

Posten jakter leverandører

Milliard-kontrakter snart ut på anbud.

Posten Norge starter nå prosessen med å skaffe en til to nye leverandører innen drift. Avtalene blir i milliardklassen og prekvalifisering starter snart. Bildet er fra Østlandsterminalen på Robsrud utenfor Oslo.
Posten Norge starter nå prosessen med å skaffe en til to nye leverandører innen drift. Avtalene blir i milliardklassen og prekvalifisering starter snart. Bildet er fra Østlandsterminalen på Robsrud utenfor Oslo. Bilde: Nils Midtbøen/Posten Norge

Postens eksisterende driftskontrakter går ut i 2014, men allerede nå har de startet prosessen med å finne leverandører til en ny femårsperiode, skriver Finansavisen.

– Vi tar sikte på å signere en til to hovedavtaler og knytte til oss tre leverandører på applikasjonssiden, sier IT-direktør Morten Stødle til avisen og avslører at de avtalene selskapet har i dag, og som bare omfatter Postens operasjoner i Norge, har en verdi på to milliarder i inneværende femårsperiode.

Men for neste periode vil avtalene bli større som følge av et ikke ubetydelig konsolideringsprosjekt for å samle all drift i en til to leveranser. Finansavisen regner derfor med at avtalene som Posten skal inngå vil ha en samlet verdi på fire milliarder kroner i avtaleperioden. Dessuten vil avtalene legge premissene for Postens IT-løp frem mot 2020.

Prekvalifisering vil begynne i mars og april og anbudspapirene skal sendes ut før sommeren. Tilbudene skal etter planen være klare i løpet av september, mens signering kan skje i første kvartal 2013. EDB Ergogroup, hvor Posten er en av de største aksjonærene, samt Capgemini er per i dag de største leverandørene til selskapet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.