Posten lar deg følge pakker

Under press fra Internett tilpasser Posten seg nye tider: Snart kan du bruke Internett til å sjekke om dine pakker er forsinket.

Under press fra Internett tilpasser Posten seg nye tider: Snart kan du bruke Internett til å sjekke om dine pakker er forsinket.

Nettgods kaller Posten den nye Internett-baserte tjenesten selskapet lanserer i morgen. Meningen er å strømlinjeforme og modernisere det ellers noe konservative statsbedriften.

For Posten har bare et monopol på formidling av brev. Internett gir posten ny konkurranse på flere måter. Den ene er selvfølgelig kommunikasjon av dokumenter, men en langsomt voksende Internett-handel gjør at konkurrentene også bygger seg opp på pakketransport.

"Posten er landets ledende transportør av pakker, men blir utsatt for stadig mer internasjonal konkurranse. For å få et forsprang, lanserer Posten Lettgods nå internettløsninger som gjør Posten til en enda bedre samarbeidspartner innen logistikk", skriver Posten i invitasjon til lanseringen.

Nettgods skal gi kundene en mulighet til å spore sine pakker, beregne priser og hente ut forskjellige type rapporter. De elektroniske rutinene skal spare både Posten og kundene for penger. Posten spår at tjenesten vil ha 2000 kunder i løpet av oktober. En rekke andre utenlandske selskaper, blant andre Federal Express, har lenge latt deg sjekke opp hvor dine sendinger er.

Men for å bruke alle tjenestene må du ha utvekslet EDI-data med Posten, noe som foreløpig gjør løsningen egnet bare for store kunder. Løsningen er utviklet sammen med Objectware, Posten SDS og Microsoft Norge.

Til toppen