AVTALER & KONTRAKTER

Posten selger ErgoBluegarden

Posten selger sin ledende aktør innen lønn- og personaltjenester til et svensk selskap.

22. des. 2003 - 10:34

Posten Norge har inngått avtale med det svenske investeringsselskapet, Ratos, om salg av ErgoBluegarden, hittil heleid datter av Postens heleide datter ErgoGroup. Ratos kjøper 100 prosent av ErgoBluegarden for 355 millioner kroner.

ErgoBluegarden har de siste årene blitt en ledende aktør innen lønn- og personaltjenester. Motivet for salget er at ErgoBluegarden ikke lenger en naturlig del av Postens kjernevirksomhet, definert som løsninger for kommunikasjon og logistikk.

ErgoBluegarden var en del av Statens datasentral (SDS), da Posten overtok SDS i 1995. Det ble skilt ut som eget selskap ved nyttår 2000, rett før Posten skilte ut sin lønns- og personalfunksjon i 2000 og bygget opp kompetansesentre flere steder rundt i landet. Posten mener ErgoBluegarden i dag har en markedsandel på ca 30 prosent og foretar lønnsutbetalinger til over 500.000 arbeidstakere. Fjorårets omsetning var 340 millioner kroner.

Ratos er et svensk børsnotert investeringsselskap. Kjernevirksomhet er å investere i og videreutvikle selskaper med mål om høyest mulig avkastning. Ratos' substansverdi er oppgitt til 7,6 milliarder svenske kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.