JUSS OG SAMFUNN

Posten: – Vi vil ikke tape på e-post

FOR 15 ÅR SIDEN: Paven på Internett, NRKs nettvyer og Microsoft får myndighetene på nakken.

23. sep. 2011 - 11:35

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Tror ikke på inntektstap
Informasjonsdirektør i Posten, Petter Skjelstad, tror ikke e-post vil bringe med seg noe inntektstap for Posten. Han er mer opptatt av hvilke tjeneste-muligheter som ligger i ny teknologi.

Microsoft i antitrust-undersøkelse
Det amerikanske justisdepartementet skal undersøke Microsoft for å se om de bryter antitrustlovgivningen. Trolig gjelder undersøkelsen Microsofts praksis i nettleserkrigen med Netscape.

Interaktiv pave
Franske katolikker fikk en hilsen fra Pave Johannes Paul II mandag over Internett, melder Associated Press

NRK i alle kanaler
Mandag lanserte NRK sin første reelle nyhetstjeneste på Internett. Og det blir ikke den siste. - NRK har en moralsk forpliktelse om å være den største riksdekkende allmennkringkasteren. Vi må ta vare på den troverdigheten og seriøsiteten vi har, og utvikle den videre på Internett, sier Christian Astrup i NRK Interaktiv. Han ser for seg at man etter hvert kan abonnere på skreddersydde nyhetstjenester fra NRK.

Økokrim rustet for nettverkskriminalitet
De amerikanske myndighetene er bekymret for økonomisk kriminalitet ved hjelp av digitale transaksjoner. Det er førstestatsadvokat i Økokrim, Sverre Lilleng også. - Utvikling av kompetanse på økonomisk kriminalitet i forbindelse med teknologi og datanettverk er et hovedsatsingsområde for oss, sier han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.