AVTALER & KONTRAKTER

Posten vraker Evry

Mister viktig kontrakt.

Postens IT-direktør, Sven Langerak, har varslet Evry om at de ikke vil bli leverandør av applikasjonsforvaltning fra 2015. Men Evry sloss fremdeles om de store driftsavtalene som Posten har ute på anbud.
Postens IT-direktør, Sven Langerak, har varslet Evry om at de ikke vil bli leverandør av applikasjonsforvaltning fra 2015. Men Evry sloss fremdeles om de store driftsavtalene som Posten har ute på anbud. Bilde: Thor S. Kristiansen/Posten

Posten har varslet Evry om at selskapet ikke vil bli valgt som ny leverandør av applikasjonsforvaltning når kontrakten utløper første januar 2015. Det melder Evry om i en børsmelding, der det fremgår at avtalen gir en kontraktsfestet omsetning på 150 millioner kroner per år.

Evry er hoffleverandør av IT-tjenester til Posten. Posten er også største aksjonær med 40 prosent av Evry-aksjene. Men nå mister den norske IT-giganten en strategisk viktig kontrakt.

Som digi.no har meldt tidligere er Posten inne i en omfattende prosess for å forenkle sine systemer. De skal gå fra dagens 150 leverandører til bare en håndfull. Kontraktene de skal dele ut vil være i milliardklassen og konkurransen er knallhard.

Posten sto i fjor for 840 millioner kroner av omsetningen til Evry. Majoriteten av disse leveransene er innenfor driftsområdet, som nå er ute på anbud. Det er altså svært viktig for Evry å beholde Posten som kunde. I børsmeldingen fra IT-selskapet fremgår det at Evry er med i konkurransen om de store drifts-kontraktene.

Etter det digi.no kjenner til sendte Posten ut melding til alle som konkurrerte om applikasjons-avtalen i går kveld. Det er nå et lite antall selskap som er med i konkurransen, hvor resultatet blir klart i løpet av første kvartal. Evry måtte orientere markedet om at de var ute av dansen, ettersom de er børsnotert. At deres største eier velger en annen leverandør på en så strategisk viktig kontrakt er børs-sensitiv informasjon.

Det er en rekke av Evrys kontrakter som nå er ute på markedet. Forrige uke ble det kjent at Gjensidige valgte Evry som sin strategiske IT-partner, men den viktigste avtalen utenom Posten vil være DnB. Storbanken er i dag kunde av Evry - men har to store anbud ute i markedet - både på drift og applikasjonsforvaltning.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.