BEDRIFTSTEKNOLOGI

PostgreSQL gjøres klar for nettskyen

Versjon 9.0 av relasjonsdatabasen er lansert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2010 - 08:27

PostgreSQL-prosjektet kunngjorde i går at versjon 9.0 av relasjonsdatabasen med samme navn nå er tilgjengelig.

I likhet med den mer kjente MySQL er PostgreSQL basert på åpen kildekode, men PostgreSQL anses for å være betydelig mer avansert. Den er utgitt under en BSD-lignende lisens, noe som gjør at kildekoden også kan brukes i kommersiell programvare med lukket kildekode. Prosjektet har pågått i mer enn 20 år.

Den nye versjonen inkluderer nyheter og forbedringer innen sikkerhet, programvarestøtte, overvåking, ytelse og spesiell datalagring.

Spesielt trekkes det fram nye funksjoner for replikering og «hot standby», noe som ventes å fremskynde bruken av PostgreSQL i nettskyen og innen skalerbare applikasjoner.

– Den innebygde replikeringen i 9.0 og muligheten til for hot standby har vært blant de PostgreSQL-funksjonalitetene flest har bedt om å få i mange år, sier Simon Riggs, hovedbidragsyter til hot standby-funksjonen og teknisk sjef i 2ndQuadrant, i en pressemelding.

– Effektiv strømmende replikering med lav forsinkelse beskytter dataene dine bedre, mens hot standby reduserer eierskapskostnadene betydelig. I proprietære produkter tilbys slik funksjonatet som et tillegg som koster tusenvis av dollar, sier Riggs.

En annen nyhet som mange har ventet på er muligheten til å oppgradere til nye hovedversjoner av databasesystemet med kun minimale driftsforstyrrelser (Upgrade-in-Place).

PostgreSQL 9.0 er fritt tilgjengelig for nedlasting fra denne siden til FreeBSD, Linux, Mac OS X, Solaris og Windows.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.