BEDRIFTSTEKNOLOGI

PostgreSQL klar for større oppgaver

Lover kraftig forbedret ytelse og skalerbarhet i ny versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2012 - 10:03

PostgreSQL Global Development Group kunngjorde denne uken at det åpen kildekodebaserte databasesystemet PostgreSQL har kommet i versjon 9.2. Det er spesielt på ytelsessiden at det er nyheter, men det har også kommet ny funksjonalitet.

Det loves lineær skalerbarhet opp til 64 prosessorkjerner og generelt bedre utnyttelse av maskinvareressursene til større servere enn i dag. Sammen med forbedringer knyttet til lås-håndtering, skriveeffektivitet, «index-only scans» og en rekke andre lavnivåforbedringer, skal PostgreSQL nå kunne håndtere større arbeidsmengder enn tidligere.

Blant annet loves det mer enn fire ganger raskere lese-spørringer enn tidlige og fem ganger raskere skriving av data. «Index-only scans» skal kunne føre til at enkelte typer spørringer kan gjøres opptil 20 ganger raskere.

Det skal også være mulig å kjøre større samlinger av horisontalt skalerte servere på grunn av den nye kaskadereplikeringen.

PostgreSQL skal være det første av de mer kjente SQL-databasesystemene som støtter «Range Types». Dette er en datatype hvor man kan intervallet mellom to verdier, for eksempel start- og sluttidspunktet for et arrangement. Intervallene kan være åpne eller lukkede, og det er også mulig ha ha «uendelig» som et endepunkt.

En annen nyhet er integrert støtte for JSON (JavaScript Object Notation), inkludert en egen JSON-datatype, noe som skal gi en mer effektiv mekanisme for å opprette og lagre dokumenter for web-API-er.

Kombinert med to nye utvidelser for databaseprogrammering – PL/V8 Javascript og PL/Coffee, samt nøkkel-verdi-registeret HStore, skal det nå være mulig å bruke PostgreSQL som en NoSQL-dokumentdatabase.

Mer informasjon om nyhetene i PostgreSQL 9.2 finnes her. Ferdigbygde binærutgaver er tilgjengelige for Windows, Linux, *BSD, OS X og Solaris.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.