Posthum Guldmus til TV3-gründer

Foran 1200 gjester i Göteborg i går kveld ble Sveriges mest prestisjetunge IT-priser, Guldmusen, utdelt.

Den viktigste prisen, 'Årets IT-person', gikk til Jan Stenbeck, investor og eier av Modern Times Group (MTG), selskapet som eier blant annet TV3, Viasat og Tele2.

Stenbeck døde i fjor, og prisen ble tatt imot av Tele2's direktør på vegne av Stenbecks datter Christina (25), som overtok ledelsen av konsernet etter farens død.

Les mer om Stenbecks bortgang:

Jurymedlem og investor-veteran Frederik Staël von Holstein kommenterte om utdelingen at "Jan har fortjent denne prisen hvert år siden 1973".

For en besøkende nordmann er det interessant å merke seg at svenskene deler ut bransjens tyngste personlige utmerkelse til en investor, riktignok en framsynt og visjonær en. Til sammenligning var det professor og fagpersonlighet Gisle Hannemyr som mottok Rosingakademiets ærespris i fjor høst - den norske ekvivalenten til prisen.

Scandinavian PC Systems ble kåret til årets svenske IT-bedrift. SPCS er et 20 år gammelt selskap som selger solide og bransjeledende regnskapssystemer, og som nå planlegger en internasjonal ekspansjon, i første omgang til Norge.

Fri Programvare-bølgen fikk nok et puff i ryggen av at den fri kilde-baserte databasen 'My SQL' vant Årets IT-produkt, og overlege Emma Rylander mottok prisen som 'Årets IT-fremmer'. Sistnevnte har vært en pionér i å bruke ny teknologi til å muliggjøre hjemmepleie av syke barn som ellers ville vært tvunget til å ligge på sykehus.

Guldmusen-prisene ble i år utdelt i Göteborg, som en del av den store IT-messen Comdex som pågår der 14. - 16. januar.

Til toppen