Abonner
TELEKOM

Poteter gir bedre fly-bredbånd

Boeing vil bedre signalstyrken i lufta.

Poteten spiller en avgjørende rolle i forsøkene på å skape bedre flybredbånd, ifølge Boeing.
Poteten spiller en avgjørende rolle i forsøkene på å skape bedre flybredbånd, ifølge Boeing. Bilde: Bloomberg via Getty Images

Det sies at poteten kan brukes til alt. Det inkluderer utbedring av trådløse nettverk, viser det seg.

Boeing, produsenten bak av noen av verdens mest teknisk avanserte flymaskiner, tyr nå til den knollete rotfrukten for å skape bedre WiFi-forhold i kabinen.

Det er i jakten på optimal signalspredning og -styrke at flyprodusenten har tatt i bruk det i denne sammenhengen utradisjonelle virkemiddelet, som de kaller et gjennombrudd i labforsøk.

Årsaken er poteter har tilsvarende innvirkning på radiosignaler som menneskekroppen, oppgir flyprodusenten i en kunngjøring.

- Trådløse signaler ombord fly kan avvike tilfeldig når passasjerer beveger seg rundt. Vår nye testprosess tar i bruk avansert teknologi og banebrytende statistisk analyse for å identifisere områder med sterke og svake signaler, heter det i forklaringen.

Ni tonn

I prosjektet kalt SPUDS (poteter) – Synthetic Personell Using Dielectric Substitution – brukte de sekker med ni tonn poteter som stand-in for passasjerer i en utrangert, parkert flykropp.

Potetmetodikken gjør det mulig å gjennomføre tester som tidligere tok over to uker på bare noen timer, skriver Boeing, som mener prosessen vil føre til sikrere og mer stabilt bredbånd ombord.

    Les også:

Les mer om: