BEDRIFTSTEKNOLOGI

PowerComputing-sjef slutter

Joel Kocher sa tirsdag opp sin stilling som president og operasjonssjef i Mac-kloneprodusenten PowerComputing Corporation som følge av intern uenighet om strategien i lisensforhandlingene med Apple Computer.

Jens Kanden
20. aug. 1997 - 11:23

Grunnlegger, styreformann og administrerende direktør, Stephen Kang, tar over Kochers aktiviteter i selskapet.

- Joel Kocher bidro med sine retningslinjer og visjoner mens han var i PowerComputing Corporation, sa Kang i en pressemelding. - Vi ønsker ham hell og lykke i fremtiden.

Kochers oppsigelse kommer i kjølvannet av interne stridigheter i PowerComputing angående forhandlinger med Apple om lisensiering av Apples operativsystem.

- Dessverre er jeg fundamentalt uenig med ledelsen i PowerComputing over hvordan man bør gå frem med hensyn til Apple lisensforhandlingene, sa Kocher i en uttalelse.

Joel Kocher har sin bakgrunn fra Dell Computer og begynte i PowerComputing i desember 1996. Han kom inn i styret 30. juni 1997, men trakk seg også fra denne stillingen tirsdag.

Kocher har stått bak PowerComputings meget sterke kritikk av Apples lisenspolitikk, ikke minst under Macworld-messen i Boston for to uker siden. Nå har han altså gått av, noe som kanskje åpner for en mer diplomatisk tone overfor Apple.

Et ironisk poeng i denne sammenhengen er at Joel Kocher har versert som en av kandidatene til toppstillingen i Apple Computer - en stilling som ble ledig da Gil Amelio gikk av i juli.

digi.no vil fortsette å følge striden mellom Apple og Mac-kloneprodusentene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.