Powertech lanserer superbillige datalinjer

Prisene på datalinjer faller som en murstein. Nå lanserer Internett-leverandøren Powertech et tilbud som halverer prisen på en 2 Mb/s-linje.

Prisene på datalinjer faller som en murstein. Nå lanserer Internett-leverandøren Powertech et tilbud som halverer prisen på en 2 Mb/s-linje.

Som fjerde aktører kaster nå Powertech seg inn i kappløpet om å leverer DSL-datalinjer, skriver Finansavisen. Fra før selger Telenor ASA, NextGenTel AS og Bodø-baserte Catch Communications ADSL og SDSL-linjer.

DSL-teknologien skiller seg fra andre linjesystemer med en billig teknikk for å sende store datamengder over vanlige telefonlinjer frem til hus og bygg. Men systemet krever at konkurrenter får plassere utstyr i Telenors sentraler, noe de først fikk gjøre i fjor.
Powertech har arbeidet i det skjulte, og har satt opp utstyr i en rekke sentraler i de store byene. Operativ leder Henrik Dramstad forteller til digitoday.no at planen er å kunne tilby SDSL-linjer til 90 prosent av alle bedriftene i Oslo sent i høst. Men privatkunder trenger ikke å ringe.


- Vi skal ikke selge ADSL til privatkunder, vi satser på bedriftsmarkedet og på SDSL som gir samme fart begge veier. Til å begynne med tilbyr vi en fart på 2,3 Mb/s, men i løpet av høsten vil vi øke farten til 9,2 Mb/s, sier han til digitoday.no.

Alternativet til SDSL er vanlige faste linjer som går mellom to punkter. En SDSL-linje går via det offentlige Internett, noe som kan redusere farten, men Dramstad garanterer farten han selger.

Powertechs tilbud presser prisene på datalinjer et godt stykke ned. For en 2,3 Mb/s-linje skal Powertech ha 5.000 kroner i måneden, halvparten av hva Catch forlanger. En installasjonskostnad på 3.000 kroner inkluderer utstyret.


Til sammenligning forteller Dramstad at en 2 Mb/s fastlinje nå koster 9-12.000 kroner i måneden.

Til toppen