Praktisk nyhet i oppdatert Bluetooth

Skal automatisk kunne gjenopprette forbindelser.

Praktisk nyhet i oppdatert Bluetooth
Med Bluetooth 4.1 skal det bli enklere å få for eksempel hodetelefoner til å koble seg til mobilen igjen etter å ha vært en liten stund utenfor rekkevidde. Bilde: Bose

Bluetooth SIG kunngjorde denne uken at spesifikasjonen for Bluetooth 4.1 er ferdig. Det dreier seg ikke om noen omfattende oppdatering, men det er særlig én nyhet i spesifikasjonen som nok mange kommer til å sette pris på, nemlig automatisk gjenoppretting av forbindelsen mellom to enheter.

Spesifikasjonen tilbyr nå utstyrsleverandørene mer kontroll over opprettelsen og opprettholdelsen av Bluetooth-forbindelser ved å gjøre tidsintervallet for gjenopprettelse fleksibelt og variabelt. Dette betyr at enheter automatisk kan kobles til hverandre på nytt når de kommer innenfor rekkevidde av hverandre. Dersom en bruker tar med en seg Bluetooth-enhet ut av rommet hver en annen, tilknyttet enhet befinner seg, vil de to enhetene straks knyttes sammen igjen via Bluetooth så snart brukeren går inn i rommet igjen. Dette skal kunne skje uten at brukeren behøver å gjøre noe.

Bluetooth 4.1 skal også i bedre grad enn tidligere sikre sameksistens med nyere trådløse teknologier, slik som LTE. Radioene til Bluetooth og LTE skal kunne kommunisere med hverandre for å koordinere overføringer og redusert faren for interferens.

Dessuten skal Bluetooth Smart-teknologien tilby mer effektiv overføring av større datamengder, for eksempel sensordata som har blitt samlet opp mens brukeren har utøvd fysisk aktivitet, som skal overføres når brukeren har kommet hjem.

Det loves også metoder som skal kunne gjøre Bluetooth til en grunnleggende, trådløs teknologi for Tingenes Internett (Internet of Things), nå også med støtte for IPv6.

Bluetooth SIG mener at det i årene framover vil skje en kraftig vekst i antallet enheter som leveres med Bluetooth-støtte, og at antallet slike enheter som leveres hvert år vil passere 4,5 milliarder innen fem år.