Prat med Facebook-vennene i Pidgin

Tar i bruk samme åpne teknikk som Google Talk og Jabber.

Prat med Facebook-vennene i Pidgin

Tar i bruk samme åpne teknikk som Google Talk og Jabber.

Facebook tilbyr en egen, webbasert lynmeldingstjeneste til alle brukerne. Men mange Facebook-brukere har sikkert også andre lynmeldingskontoer, og da er det praktisk å kunne samle disse i én og samme klient. Det finnes flere populære lynmeldingsprogrammer som støtter en rekke ulike tjenester, blant annet Trillian og Pidgin.

Nå har det også blitt mulig å få levert meldingene fra Facebook Chat til en slik separat applikasjon. Lynmeldingstjenesten har nemlig fått støtte for XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol), en åpen XML-basert teknologi som brukes av blant annet Jabber og Google Talk.

Facebook har laget en instruksjonsside hvor det forklares hvordan et lite utvalg populære lynmeldingsklienter kan konfigureres for å støtte Facebook Chat. Er man logget inn på Facebook når man besøker siden, er informasjonen tilpasset den enkelte bruker. Det eneste man må finne fram til selv, er Facebook-passordet sitt.

Facebook Chat i Jabber
Facebook Chat i Jabber Bilde: Facebook

Det er også mulig for utviklere av lynmeldingsklienter eller websider å gi brukerne enda enklere tilgang til Facebook Chat. Dokumentasjon om hvordan dette gjøres finnes på denne siden.

    Les også:

Nå kan du også følge digi.no på Facebook.

Til toppen