Prater fortsatt «litt» med Microsoft

Yahoo-sjef Carol Bartz bekrefter at en eventuell avtale ikke kan utelukkes.

Prater fortsatt «litt» med Microsoft

Yahoo-sjef Carol Bartz bekrefter at en eventuell avtale ikke kan utelukkes.

Konferansen All Things Digital i Carlsbad i California, sponset av Wall Street Journal, samler flere notabiliteter innen amerikansk Internett. Yahoo-sjef Carol Bartz innledet i går. Microsoft-sjef Steve Ballmer skal innlede i dag.

Bartz fikk – selvfølgelig – spørsmål om forholdet til Microsoft, som i disse dager forbereder å lansere en ny søketjeneste, antakelig under navnet «Bing». Hun bekrefter at det fortsatt prates «litt» mellom selskapene om en mulig avtale rundt søk og annonsering. Han var veldig klar på at en eventuell avtale er avhengig av at Microsoft stiller opp med «båtlass av penger», i tillegg til riktig teknologi og riktige data.

Selv om Microsoft har gitt opp å kjøpe hele Yahoo, har Ballmer signalisert fortsatt interesse i å komme

Det er først og fremst det amerikanske markedet som teller for Yahoo: Deres søketjeneste har en markedsandel på 20,4 prosent, milevis under Googles 64,2 prosent, og milevis over Microsofts 8 prosent, ifølge tall fra Comscore. Bartz sa at Yahoo ikke er avhengig av å beholde eller øke sin andel for at bli mer framgangsrike enn i dag.

Etter et horribelt fjerde kvartal, greide Bartz i første kvartal å vri et overskudd på 118 millioner dollar av en omsetning som lå 13 prosent lavere enn for et år siden.

– Vi er posisjonert som et sted der folk henvender seg for å få informasjon, ikke bare gjennom søk, men gjennom flott innhold, godt redigert og godt integrert, og med en klar lokal følelse, sa hun på konferansen.

Bartz tok over Yahoo i januar i år. Hun har reorganisert ledelsen, nedbemannet kraftig, og avsluttet visse produkter. Hun sa på konferansen at det ytterligere nedbemanning ikke er på trappene. Den nye organisasjonen vil gjøre det lettere å drive gjennom en satsing på brukerpersonifisering og sosiale medier og funksjoner.

Hun fortalte blant annet at hun, da hun skulle tiltre som toppsjef, spurte sin forgjenger Jerry Yang om hvordan Yahoo tok strategiske avgjørelser. Yang trakk fram et organisasjonskart, og begynte å tegne piler.

– Det var som en Dilbert-tegneserie, veldig rart. Jeg tenkte: «Å gid, dere trenger ledelse», sa hun, ifølge AP.

    Les også:

Til toppen