Prater i stykker Danmarks største portal

De store danske chat-stedene Jubii Chat og Opasia er skyteskiver når gruppen Danish Flooder Crew daglig lanserer sine angrep mot chatting. Årsak: En venninne som ble "merkelig" av å chatte.

De store danske chat-stedene Jubii Chat og Opasia er skyteskiver når gruppen Danish Flooder Crew daglig lanserer sine angrep mot chatting. Årsak: En venninne som ble "merkelig" av å chatte.

"Flooding" er en betegnelse på å pøse på med innholdsløst sprøyt på et chat-sted slik at skjermen fylles opp, og andre brukere ikke kommer til.

Det er ved hjelp av denne metoden at medlemmene i DFC har skapt vanskeligheter for Jubii og Tele Danmarks Opasia. Det skriver Computerworld Danmark. I tillegg hevder at direktøren for Jubii, Martin Thorborg, at gruppen har utgitt seg for en ansatt i Jubii og lurt flere brukere til å oppgi brukernavn og passord. Disse skal ha blitt misbrukt til å spre "svineri" på chatten.

Etter å ha forsøkt å løse konflikten gjennom dialog, føler Thorborg nå at eneste mulighet er å true med politianmeldelse.

Henrik Jensen, 25-årig medlem av DFC, er overrasket over trusselen:

Vi har konsentrert oss lite om Jubii, sier han. Det er lettere å floode Opasia.

Han forteller at gruppen koordinerer angrepene ved hjelp av ICQ: Et medlem er i et chat-rom og begynner floodingen. Når han blir kastet ut av chat-bestyrerne melder han fra til de andre, som straks rykker inn og fortsetter angrepet.

Opasia har ingen planer om politianmeldelse, men håper at konflikten snart blir løst. Opasia rammes av flooding flere ganger om dagen. Danske eksperter er usikre på om en politianmeldelse vil vinne frem for Jubii. DFCs Jensen tror ikke det er ulovlig å floode chat-rom.

Men hva er grunnen til DFCs stadige angrep? Jensen forteller at et av medlemmenes klassevenninne plutselig endret personlighet, mistet alle vennene og "ødela livet sitt". Gruppen er overbevist om at dette skyldtes at hun chattet "hele tiden".

Det er altfor mange som gjemmer seg bak skjermen og later som de er en annen hele tiden, sier Jensen. De kaster bort tiden og livet sitt.

Forfatter av FAQs (de vanligste spørsmål med svar) på Danish Flooder Crews hjemmeside skriver, ifølge ComputerWorld Danmark, at:
"Jeg hater chat og chattere - drep dem alle".

Til toppen