Premiere for Aftenposten lysavis

Aftenpostens lysavis tente i dag alle lys og skal nå vise nyheter til alle døgnets tider. digi.no har tatt en titt.

Aftenpostens lysavis tente i dag alle lys og skal nå vise nyheter til alle døgnets tider. digi.no har tatt en titt.

Aftenpostens lystavle med annonse
Aftenpostens lystavle med annonse.

Klokken 08:03 i dag morges tente Aftenposten sin mye omtalte lysavis på Byporten, bygget som reiser seg mellom kjøpesenteret Oslo City og Oslo sentralstasjon.

digi.no har vært og sett på lystavlen, som i tillegg til god plassering, har meget god skjermoppløsning. Men i forhold til den korte tiden det tar å gå over Jernbanetorget, er det få nyhetssnutter man rekker å få med seg.

Lystavlen domineres nemlig av annonser, og det er opptil flere annonser mellom hver enkelt nyhetssnutt. Nyhetene er svært korte, kun én setning og kan sees på lang avstand.

Aftenposten har satt opp en 56 kvadratmeter stor lysavis på Byporten. Prosjektet har vært planlagt i fem år, før det i dag er ferdig til offisiell lansering. Opprinnelig plan var lansering i februar, så prosjektet er kun én måned over tiden.

Tidligere har Aftenposten nettredaktør Trygve Monsen uttalt til digi.no at det beste av avisens nyheter vil bli lagt ut på tavla. 250.000 personer passerer på Jernbanetorget hver dag.

- Det er Aftenposten Interaktiv som tilrettelegger stoffet, nyhetssnuttene er vel så og si identisk med ingressene i Aftenposten Interaktiv, sier redaktør Terje Avner i Aftenposten Interaktiv.

I starten var det noe uenighet på hvor denne tavlen skulle plasseres. Først var den tenkt plassert på NSBs bygningsmasse, men endte på KLPs hotelldel av Byporten.

Som digi.no tidligere har skrevet har Aftenposten også tidligere har lysaviser. Første gang var i 1930-årene, da opptellingen av Stortingsvalget i 1930 kunne følges av Oslos innbyggere. Andre gangen Aftenposten hadde en lysavis, var i 1970, og det var da generelle nyheter som folk på Østbanen kunne følge med på.

Til toppen