Première for den niende Opera

Opera Software er ferdige med utvikling av Opera 9, som er blitt lansert i dag.

Opera Software er ferdige med utvikling av Opera 9, som er blitt lansert i dag.

Opera Software lanserte i dag den niende utgaven av selskapets nettleser. Den kan lastes ned til Windows, Mac, Linux, Solaris og FreeBSD fra denne siden. Nettleseren er tilgjengelig på 25 språk, som alle er tilgjengelige fra den samme installasjonsfilen.

Det er en rekke nyheter i Opera 9, men de fleste er velkjente siden nettleseren har vært tilgjengelige i offentlige testutgaver siden i fjor høst.

    Les også:

Widgets, små webprogrammer som gir brukeren tilgang til ulik funksjonalitet med varierende nytteverdi, samt støtte for fildistribusjonsteknologien BitTorrent, er blant nyhetene som har fått mest oppmerksomhet.

Sikkerheten i nettleseren skal være forbedret gjennom et sikkerhetsfelt som skal kunne hjelpe brukeren med å avsløre phishing og svindelforsøk. Dessuten skal popup-blokkereren være forbedret.

Brukeren kan gjøre egne innstillinger for atferden til individuelle nettsteder, og blokkere annonser på enkeltnettsteder.

Viktig er også ny eller forbedret støtte for webstandarder. Det loves dessuten at nettleseren skal være enda raskere enn tidligere.

En komplett oversikt over nyhetene siden Opera 8.54 er tilgjengelig på denne siden. Endringene siden den siste betautgaven er listet på denne siden.

Til toppen