Presenterer WAP-telefon med Bluetooth

Nå lanserer Ericsson nye WAP-telefoner med innebygd Bluetooth, deriblant telefonen T36 som er en uppgradert utgave av T28. Men produktene kommer ikke i volum før til neste år.

Nå lanserer Ericsson nye WAP-telefoner med innebygd Bluetooth, deriblant telefonen T36 som er en uppgradert utgave av T28. Men produktene kommer ikke i volum før til neste år.

Ericsson benyttet messen CommunicAsia i Singapore til å lansere sine nyeste telefoniprodukter: WAP-telefonen R520, telefonen T36 og et nytt PC-kort for å kommunisere med PC.

Men selskapets WAP-flaggskip blir R520, produsert for GPRS (General Packet Radio Service), et mobilnett som kan gi hastigheter på opptil 40 kbit/s, når infrastrukturen står klar sannsynligvis til neste år. Telefonen støtter den mye omtalte teknologien Bluetooth og skal testes av mobiloperatører til høsten, før lansering i markedet ved årsskiftet. R520 kan kobles til PC-en ved det nye Bluetooth PC-kortetet, melder Ericsson.

Samtidig lanserer selskapet en oppgradert utgave av storselgeren T28, som kalles for T36 i utgaven som kan kommunisere ved hjelp av Bluetooth. T36 er trebåndstilpasset (GSM 800, 1800 og 1900) og inkluderer også WAP og er også laget for HSCSD (High Speed Data) som gir hastigheter i mobilnettet opptil 28,8 kbit/s.

Modellen T36 inneholder WAP basert på standarden 1.2.1, og med HSCSD-muligheter mener Ericsson at denne telefonen vil være et stort steg mot mobilt Internett ved at den gjør det mulig å både sende og motta e-post, foruten å aksessere båder Inter- og Intranett. Med WAP-standarden 1.2 gir telefonen support til å utvikle sikre betalingsløsninger. Telefonen kan leveres med et minibatteri som gir 200 timers stand-by og 7,5 timers taletid.

De to utgavene av T36 som Ericsson har på beddingen, skal både tilfredsstille europeiske og kinesiske mobiltelefonbrukere. Den ene modellen, T36mc, lages spesielt for det kinesiske markedet tilpasset kinesisk tegnspråk.

Til toppen