JUSS OG SAMFUNN

Presidenten fnyste av koronatiltak i eget land på nett. Nå har Twitter, Facebook og Instagram fjernet innholdet

Den brasilianske presidentens videoer og meldinger undergravde viktigheten av koronatiltak.

Brasils president Jair Bolsonaro mener at landet ikke kan la seg stoppe opp på grunn av koronapandemien.
Brasils president Jair Bolsonaro mener at landet ikke kan la seg stoppe opp på grunn av koronapandemien. Foto: Andre Borges / AP / NTB scanpix
31. mars 2020 - 10:52

To videoer er fjernet fra Brasils president Jair Bolsonaros Twitter, Instagram og Facebook fordi de undergravde viktigheten av koronatiltak.

Twitter fjernet videoene mandag fordi de ikke tillater innhold som strider mot helseinformasjon gitt av myndighetene og utsetter folk for større risiko for å bli smittet av covid-19.

De to videoene er filmet under Bolsonaros tur til hovedstaden Brasilia. Turen er i strid med råd gitt av Bolsonaros egen helseminister, Luiz Henrique Mandetta.

I videoene kan man se folkemengder som flokker seg rundt Bolsonaro. Han besøker blant annet en slakter og en gateselger. Man kan høre ham samtykke til kritikk av de inngripende tiltakene i landet og advare mot konsekvensene av arbeidsledighet.

I tillegg nevner han malariamedisinen hydroksyklorokin som en mulig kur for sykdommen. Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til hvor godt malariamedisinen vil fungere mot koronaviruset.

Videoene var fortsatt tilgjengelige på Facebook og Instagram fram til de mandag ettermiddag ble tatt ned for å bryte plattformenes retningslinjer, skriver Buzzfeed.

Twitter fjerner meldinger fra Brasils president

Twitter har fjernet to meldinger fra Brasils president Jair Bolsonaro der han stiller spørsmål ved karanteneregler innført av regionale ledere.

Bolsonaro har blant annet publisert en video der han argumenterer for at karantenereglene må vekk.

– Hvis det fortsetter slik som dette, med den arbeidsløsheten vi har, kommer vi til å få et meget alvorlig problem som det vil ta flere år å løse, sier presidenten.

Søndag fjernet Twitter meldingene og erstattet dem med en kort tekst der det ble forklart at de nylig endret reglene. Selskapet slår nå ned på informasjon som strider mot helsemyndighetenes anbefalinger, og som øker risikoen for koronasmitte.

Les også

40 prosent av verdens befolkning bruker Googles søkemotor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.