BEDRIFTSTEKNOLOGI

Presselekkasje ga aksjeras

Aksjekursen på Deutsche Telekom falt med fem prosent etter at konsernsjef Ron Sommer i et intervju med Stern fortalte at det tidligere telemonopolet hadde mistet markedsandeler raskere enn forventet og at selskapet derfor setter ned prisene på en rekke tjenester fra årsskiftet.

Frode Eriksen
20. nov. 1998 - 09:19

Telekom-aksjen reagerte spontant med fem prosent ned (2,31 mark) til 43,3 mark som en følge av intervjuet. Der forteller Ron Sommer at prisreduksjonene som planlegges vil ta en stor del av dagens overskudd i selskapet. Målet er å ta tilbake markedsandeler innenfor rikstelefonimarkedet, som er avgjørende for selskapets inntjening.

Verst var det nok likevel å høre for eierne at Telekom i løpet av 11 måneder hadde tapt de markedsandelene det var planlagt at selskapet skulle miste over flere år.

Analytikere mener Telekom kan ha mistet så mye som 30 prosent markedsandel innenfor rikstelefonimarkedet, tilsvarende 5,4 milliarder dollar (40 milliarder kroner). Prisreduksjoner på over 60 prosent skal hjelpe Telekom til å gjenvinne noen av de viktige markedsandelene.

Sommer nektet i intervjuet for at selskapets inntekter vil ende på null, men han medgir at prisreduksjonene vil bety nye kostnadskutt i selskapet.

Telekom har 184.000 ansatte og skal ha planlagt rasjonaliseringsplan ende på 170.000 ansatte i år 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra